Ove godine Hanuku - praznik svetlosti, proslavili smo sa porodicom i prijateljima, sa posebnom željom da svetlost Hanuka sveća sija jače i pošalje poruku podrške i zajedništva i donese mir našem narodu u Izraelu. U nedelju 10. decembra u svečanoj sali Jevrejske opštine Beograd, u prazničnoj atmosferi, sa porodicom i prijateljima proslavili smo četvrti dan Hanuke.

Hanuka sveće su upalili ambasadorka Švedske Anika Ben David, ambasador Izraela Jahel Vilan, Dunja Jozem, naša članica iz Izraela i predsednik Jevrejske opštine Beograd Aron Fuks. Blagoslov je govorio rabin Isak Asiel.

Hanuka pesme pevali smo sa horom Braća Baruh. Naši članovi Maša Babić, Hana Salom, Nikola Đurica i Ognjen Rajević pripremili su poseban muzičko-scenski program u čast praznika.

Aron Fuks je poželeo srećnu Hanuku svima i izrazio zadovoljstvo što smo se okupili u velikom broju da u duhu zajedništva pošaljemo poruku podrške i solidarnosti našim sunarodnicima i sa sa željom da ova Hanuka donese mir Izraelu.

Ambasador Vilan se zahvalio svima koji u ovim vremenima u srcu, mislima, molitvi i aktivnim učešćem stoje uz narod Izraela, naglasivši da je podrška od velikog značaja za Izrael, porodice otetih, porodice palih vojnika. 

Uz sjaj Hanuka sveća praznik smo proslavili kako dolikuje. Najmlađi članovi kao i uvek dali su poseban draž prazniku.

Sve fotografije sa proslave možete pogledati i preuzeti sa linka: HANUKA 2023 PROSLAVA