Sinoć (četvrtak 8. septembar) u Jevrejskom kulturnom centru u okviru Evropskih dana jevrejske kulture, izveden je mjuzikl „Josif i njegova braća“

U izvođenju najstarijeg jevrejskog mjuzikla na svetu „Las Coplas de Yosef Ha-Tsadik“ baziranog na priči o Josefu i njegovoj braći u režiji Stefana Sablića, učestvovali su: Sastav Shira Utfila, Hor Braća Baruh na čelu sa dirigentom Stefanom Zekićem, glumci Vanja Ejdus u ulozi naratora i Nenad Stojmenović u ulozi Jakova. Dramatizaciju i režiju potpisuje Stefan Sablić. Muziku su komponovali Stefan Sablić, Nenad V. Kahn i Aleksandar Simić. Prevod sa Ladina Drita Tutunović.

Oduševljena publika je dugotrajnim aplauzom i ovacijama pozdravila izvođače koji su u potom izveli numeru „Jerusalim od zlata“.

Ideja za ponovnu inscenaciju ovog dela nastala je iz želje da se oživi muzika biblijske poeme “Las Coplas de Yosef Ha-Tsadik” koju je na Ladinu napisao Abraham Toledo u 17. veku u Istanbulu. Ovo je najstariji poznati jevrejski mjuzikl i verovatno prvi ikada napisan.