U Srbiji i svetu je obeležen Dan primirja, u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. Tim povodom održana je Ceremonija polaganja venaca na Jevrejskom groblju u Beograd kraj Spomenika poginulim jevrejskim ratnicima za spas, slobodu i ujedinjenje Otadžbine 1912–1919.

Ceremoniju je otvorio Hor Braća Baruh pod vođstvom dirigenta Stefana Zekića. Davor Salom je govorio Kadiš. On je ovom prilikom govorio i o stradalim jevrejskim borcima koji su se borili u srpskoj vojsci i stradali za slobodu Srbije.

Predsednik Jevrejske opštine Beograd Aron Fuks je pozdravio i zahvalio se prisutnima, što su došli da odaju počast palim jevrejskim borcima.

Vence su polagali predsednik Jevrejske opštine Beograd Aron Fuks, Ambasador Izraela u Srbiji Nj. E. Jahel Vilan i nerezidentni vojni ataše, predsednik Jevrejske opštine Pančevo David Montijas i predstavnici Jevrejske opštine Zrenjanin. Ceremoniji je prisustvovala potpredsednica Jevrejske opštine Beograd Julija Caran, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Aleksandar Albahari, predsednica Jevrejske opštine Sombor Sandra Papo Fišer i članovi Jevrejske opštine Beograd.