U nedelju 11. decembra 2022.godine organizovan je izlet Ženske sekcije Jevrejske opštine Beograd na izuzetnoj lokaciji – Arheološki park Viminacijum. Odolevajući kiši i hladnom vremenu oko 30 članica zajednice se pridružilo avanturi. Vodič Milan Gočmanac iz udruženja “Upoznaj Srbiju” je priremio interesantnu turu, pravi istorijski vremeplov. Posetili smo arheološki park gde smo saznali o istorijatu ovog značajnog lokaliteta. Vođena tura je obuhvatala posetu 5 objekata

·      Mauzolej u kojem je najverovatnije sahranjen rimski imperator Hostilijan

·      Domus Scientiarum Viminacium

·      Mamut park

·      Rimski amfiteatar

·      Rimske terme


Nakon Viminacijuma izlet je nastavljen na Srebrnom jezeru, jednom od najlepših jezera u Srbiji. Organizovan je relaksirajući boravak u prijatnom ambijentu hotela Danubia Park, svečani ručak na bazi švedskog stola. Prisutni su uživali u muzičkom repertoaru Nikole Salaćanina. Atmosfera je bila izuzetno vesela. Kasnije popodne vremenski uslovi su dozvolili da nekolicina entuzijasta ode u šetnju pored jezera.


Želimo da se zahvalimo svima vama koji ste nam se pridružili i ulepšali svojim prisustvom ovaj susret. Potrudićemo se da vas i drugi put obradujemo nekim novim druženjem i kvalitetnim sadržajem.