Osam dana Hanuke slavili smo od nedelje veče 18. decembra do ponedeljka 26. decembra. Praznik čuda, praznik svetlosti, kako se još naziva, ove godine smo proveli u pravoj porodičnoj atmosferi, druženju, uz pesmu i igru, aktivnosti za sve generacije, od najmlađih do najstarijih članova Zajednice. Prisustvo velikog broja članova dalo je poseban značaj prazniku koji smo proslavili sa nama dragim ljudima u veselju, učenju, igri, baš kako dolikuje.

Erev Hanuka 18. decembar, Jevrejski kulturni centar. Prvo veče Hanuke okupili smo se u Jevrejskom kulturnom centru, gde smo upalili prvu svećicu. Oivm povodom izvođači klezmer muzike iz Jerusalima, u zajedničkoj organizaciji Ambasade Izraela i Jevrejske opštine Beograd stigli su u Beograd i održali koncert „Klezmer iz srca Jerusalima“. Koncertu i druženju prisustvovali su članovi i gosti ambasade, među kojima su bili predstavnici diplomatskog kora, državni zvaničnici i predstavnici ustanova kulture. Prisutne je pozdravio ambasador Izraela Nj.E. Jahel Vilan, koji je i upalio prvu svećicu. Predsednik Jevrejske opštine Beograd Aron Fuks govorio je blagoslov a potom se i obratio. Stefan Sablić, umetnički direktor Jevrejskog kulturnog centra, uz čestitke za praznik i najavom klezmer grupe, otvorio je koncert. Prazničnu atmosferu upotpunilo je vino iz Izraela i nezaobilazne sufganijot (krofne).

Haver radionica “Hanuka - građanski rat, zakasneli Sukot ili čudo?” 19. decembar. U ponedeljak, drugog dana Hanuke, Haver je u Jevrejskoj opštini Beograd održao radionicu koja je imala za zadatak da objasni zašto se zapravo Hanuka slavi, odakle potiče priča o Hanuki i odakle dolaze zapovesti koje se tiču praznika.


Velika Hanuka proslava 21. decembar 2022. Velika Hanuka porodična proslava održana je četvrtog dana praznika u divnom ambijentu restorana Košuta. Prisusutvovalo je 150 članova, porodično sa decom, unucima, prijateljima, rođacima. Mališani su bili najveseliji i najzaslužniji za prazničnu atmosferu te večeri. Oni su imali čast da pale Hanuka svećice, što je za njih bio nezaboravan doživljaj. Blagoslov je govorio Isak Asiel. Pobednici "Hanuka kviza", osvojili su lepe i "slatke" nagrade. Za veselu atmosferu pobrinuo se bend Coolares i naši najmlađi koji su neumorno igrali i pevali.


Ženska sekcija Jevrejske opštine Beograd i Zlatno srce 22. decembar 2022. U društvenom holu sinagoge okupili su se članovi srednje starije generacije da uz druženje i prazničnu večeru proslave peti dan Hanuke. Za dobru atmosferu bili su zaduženi doajeni džez scene Nada Pavlović, vokal i Dule Jovanović, klavir.

Dečija Hanuka 24. decembar 2022.Naši vaspitači su za ovu priliku spremili zabavan i edukativan program za sve uzraste. Druženje je prošlo uz crtanje, igru, ukrašavanje krofni. Deca su imala priliku da saznaju i nauče više o prazniku.

Hanuka koncert Srpsko-jevrejskog pevačkog društva, hora Braća Baruh, 24. decembar. Sedmog dana Hanuke, u svečanoj sali Jevrejske opštine Beograd, održan je tradicionalni Hanuka koncert Srpsko-jevrejskog pevačkog društva, hora Braća Baruh. Svečana sala je bila puna, tražila se stolica više. Pod vođstvom dirigenta Stefana Zekića hor je kao i svaki put oduševio prisutne svojim nastupom. Publika ih je nagradila gromkim aplauzom. 


Hanuka Žurka 24. decembar. Nakon koncerta hora uživali smo u omladinskoj proslavi Hanuke uz sjajan bend Mutanti sa kojima je nastupao naš član Nikola Đurica. 


Koncert „Od Bagdada do Jerusalima“ 25. decembar, Jevrejski kulturni centar. Osmog dana Hanuke imali smo priliku da slušamo nastup jednog od najpopularnijih izvođača tradicionalne i savremene orijentalne muzike iz Izraela Gabbay Elada, vođe jerusalimskog orkestra "Hibba". Sa njim su nastupali i ovdašnji muzičari koji izvode različite stilove orijentalne muzike: Aleksandar Jovanović Šljuka, Sinan Aćifović, Goran Milošević, Stefan Sablić i Srđan Đorđević.