Druženjem „U susret Tu Bišvat prazniku“ u subotu 4. februara, otvorili smo sezonu Moce Šabat druženja, sa željom da se vratimo tradiciji i obnovimo druženja sa prijateljima i poznanicima u našim prostorijama.

Kako praznik Tu Bišvat simbolizuje i prolećnu obnovu životnih sokova biljaka, tako je i Jevrejska opština Beograd u skladu sa simbolikom praznika pokrenula obnovu druženja subotom uveče.

Rabin Isak Asiel je govorio o prazniku, njegovom značenju, kako se obeležavao nekada i šta je to nekada značilo za opstanak zajednice. Nikola Salaćanin i Zoran Garašanin su svirali Tu Bišvat i druge jevrejske pesme. Pridružili su se i omladinci, prisustvovalo je oko 40 članova koji su uživali u dobroj muzici i prazničnom posluženju, na meniju su bili voće i punč.

Mocae Šabat druženja su osmišljena za sve generacije i to je prava prilika da se okupimo, družimo, sretnemo sa prijateljima, uživamo u jevrejskoj i drugoj muzici, filmovima, praznicima, izložbama, jevrejskom humoru, neformalnim i zanimljivim predavanjima