Četvrtak 29. februar

20:00 Predstava "Tajbele i njen demon", Jevrejski kulturni centar, Jevrejska 16

Predstava je rađena po tekstu Isaka Baševisa Singera u režiji Stefana Sablića. U predstavi igraju Milena Radulović, Dragan Petrović, Vukašin Jovanović i Stefan Sablić. Kostimograf: Gordana Angelovski.

Prijave i rezervacije karata sa punim imenom i prezimenom, možete poslati na imejl: jevrejski.kc@gmail.com.

Isak Baševis Singer je jedan od najvećih jevrejskih pisaca. Rođen je u Poljskoj, živeo u Americi. Pisao je isključivo na svom maternjem jeziku jidišu. Pisao je o svojim Jevrejima sa kojima je živeo u Poljskoj, a zatim i o jevrejskim migrantima u Americi. Tako se i ova priča odvija u jednom malom poljskom selu, u kome živi jevrejska zajednica koja se drži svojih zakona, običaja, ali i predrasuda. Pred nama se odvija neverovatna, planetarna ljubavna priča koja prevazilazi zemaljske granice i koja kao i sve velike ljubavi postaje neodrživa i mora da završi tragično.

Karte po ceni od 1000 dinara, se mogu kupiti preko ticket.rs ili pola sata pre početka predstave uz prethodnu rezervaciju na jevrejski.kc@gmail.com.

Članovi Jevrejske opštine Beograd imaju popust 50% i mogu kupiti karte po ceni od 500 dinara. Radi ostvarivanja popusta potrebno je izvršiti rezervaciju karata putem imejla: jevrejski.kc@gmail.com, navesti puno ime i prezime uz napomenu da ste član JOB.