13. Ethno Fusion Fest koji biće posvećen ženskim glasovima.Tri večeri, tri pevačice iz različitih muzičkih tradicija.

U poznatom prostoru Dvorišta beogradske sinagoge u Maršala Birjuzova 19, od 15 -18. juna nastupiće muzičari iz Srbije, Grčke, Izraela i Španije. 

Festival će, u četvrtak 15. juna u 20.30, otvoriti pevačica iz Atine Despina Apostolidu, koja donosi duh jedinstva različitih naroda u vidu spleta tradicionalnih pesama na grčkom, turskom, kurdskom i arapskom jeziku. Od grčkog rebetika-smirneika, preko jermenskog narodnog plesa, pa sve do arapskog tanga, na programu su raznovrsni muzički stilovi zastupljeni na podneblju Istočnog Sredozemlja. Uz pratnju uta (arapske laute), gitare i uz gosta iznenađenja, biće to prava poslastica za sve ljubitelje tradicionalne muzike. 

Druge večeri festivala, u subotu 17. juna u 21.30, će u skladu sa tradicijom nastupiti grupa iz koje je i potekla ideja za ovaj festival još 2008. godine. Stara, a nova Shira Utfila sa predivnim lirskim sopranom Branislave Podrumac i novim hitovima sa skoro izdatog albuma ljubavnih pesama, kao i ponekim dodatnim iznenađenjem.

Festival, u nedelju 18. juna zatvara Duo Andalus, koji je jedan od mnogih projekata sada već etablirane zvezde severnoafričke muzike Lala Tamar, koja živi na relaciji Izrael-Maroko, dok nastupa širom sveta sa najrenomiranijim ansamblima, izvodeći marokansku, jevrejsko-špansku, flamenko i bliskoistočnu muziku. Ovaj duo zaista zvuči kao kvartet.

Čekamo vas u Dvorištu beogradske sinagoge!

Rezervacija ulaznica za 13. Ethno Fusion Fest je putem mejla jevrejski.kc@gmail.com.

Ulaznice se mogu kupiti na tickets.rs online, kao i na njihovim prodajnim mestima.

Tokom trajanja festivala ulaznice će biti u prodaji sat vremena pre početka svakog koncerta u Dvorištu beogradske sinagoge, Maršala Birjuzova 19. Više o festivalu možete pročitati na sajtu www.ethnofusionfest.com.

Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara. 

Komplet ulaznica za sve koncerte je 2.000 dinara.

U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u Jevrejskom kulturnom centru, Jevrejska 16.