Danas počinje Letnja operska akademija Rosi festa.

Rosi fest, ovog puta u saradnji sa organizacijom Grand Stage International, organizuje treću Letnju opersku akademiju, tokom koje će biti održan intenzivni masterklas za mlade solo pevače iz zemlje i inostranstva, sa vrsnim vokalnim pedagozima i trenerima.

Mladi umetnici će se publici predstaviti na koncertima u petak, 4. avgusta, u Legatu Josipa Slavenskog (Trg Nikole Pašića 1), sa početkom u 19 časova, dok će završno veče, u ponedeljak 7. avgusta, biti zaokruženo adaptiranom scenskom verzijom opere “Direktor pozorišta”, u Jevrejskom kulturnom centru (Jevrejska 16), sa početkom u 20 časova - pod muzičkim vođstvom Stefana Zekića, u režiji Ane Grigorović.


Treći put Rosi fest će imati zadovoljstvo da ugosti Olgu Makarinu, dugogodišnjeg soprana Metropoliten opere, koja će na svojim časovima sarađivati sa dirigentom Adijem Barom Sorijom. Osim sa ovim timom, mladi pevači imaće priliku da rade i sa vrsnim dirigentima i vokalnim trenerima - Vladom Iftincom i Ugom Majuom, koji aktivno sarađuju sa najvećim operskim imenima današnjice.

Veliku zahvalnost na podršci dugujemo prijateljima festivala: Jevrejskoj opštini Beograd, Ministarstvu kulture i Legatu Josipa Slavenskog.

Ulaz je slobodan na sve koncerte, a više informacija se može pronaći na internet stranici: www.rossifest.org