Šetnja za mir u Izraelu u organizaciji NVO Haver Srbija održana je u nedelju u 12 časova i bila je posvećena svim žrtvama terorističkog napada 7. oktobra, njihovim porodicama i prijateljima. Cilj šetnje je bio i da se glasno osudi i ustane protiv ovog surovog čina terorizma i pozove na uspostavljanje mira.

Prisutni su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde je pročitana Molitva za mir na hebrejskom i srpskom jeziku. Nakon govora, učesnici su krenuli Knez Mihailovom ulicom ka Kalemegdanu i spomeniku Pobednika. Tamo su upaljene sveće za žrtve i otpevane su pesme na hebrejskom, koje bude nadu i promovišu mir.

Ova Šetnja za mir posvećena je svim žrtvama terorističkog napada 7. oktobra, njihovim porodicama i prijateljima.

Učestvujemo u žalosti sa porodicama žrtava dok se u isto vreme molimo da svi taoci budu pušteni i vraćeni kućama.

Prema rečima Braneta Popovića koji se obratio ispred organizatora skupa, uspostavljanje mira će biti teško i dugotrajno, ali je moguće uz puno hrabrosti, empatije, solidarnosti, snage, odgovornosti, razumevanja i nade.

On je takođe poželeo okupljenim građanima i svim ljudima na svetu "da imaju dug, lep, zdrav i uspešan život i da im se nikada ne desi ono što se dogodilo u Izraelu i što se događa u Gazi".