Obaveštavamo vas da su prijave za našu veoma posebnu obuku otvorene! Možete nam ostaviti svoje podatke na sledećem linku: https://forms.office.com/e/5hcvgxLPKS

Nedavni porast antisemitizma u svetu, posebno uslovljen trenutnom situacijom u Izraelu, zahteva da se okupimo i iskreno razgovaramo o ovim važnim pitanjima.

U svetlu ovih događaja, želeli bismo da stvorimo prostor za razumevanje, solidarnost i dijalog kako bismo zajedno radili na suzbijanju ovog zabrinjavajućeg faktora u našem svakodnevnom životu.

Stoga, obavestili bismo te da organizujemo posebno okupljanje kako bismo razgovarali o porastu antisemitizma i njegovim implikacijama za našu zajednicu. Tvoja prisutnost i tvoj glas su od suštinskog značaja u ovim trenucima kako bismo zajedno preduzeli korake ka stvaranju boljeg, inkluzivnijeg društva.

Osim otvorenog dijaloga i razmene mišljenja, ovaj događaj će nam takođe pružiti priliku da se upoznamo s programom "S reči na dela" koji je osmišljen da se bavi upravo ovakvim izazovima.

Evo šta možeš očekivati od programa:

  • Razmotrićeš svoj identitet i bićeš opremljen konstruktivnim i efikasnim odgovorima na antisemitizam i predrasude;
  • Prepoznaćeš koji su uticaji antisemitizma na pojedinca i zajednicu;
  • Dobićeš alate za odgovaranje na stereotipe i predrasude;
  • Naučićeš da procesuiraš internalizovani antisemitizam.

ADL, Anti-Defamation League, je vodeća organizacija u borbi protiv mržnje u svetu. Osnovana 1913. godine, njena misija je "da zaustavi klevetu jevrejskog naroda i osigura pravdu i pravično postupanje za sve". Danas, ADL nastavlja borbu protiv svih oblika antisemitizma i predrasuda, koristeći inovacije i partnerstva kako bi ostvarila pozitivan uticaj. Kao globalni lider u suzbijanju antisemitizma, ekstremizma i u borbi protiv predrasuda gde god i kad god se pojave, ADL radi na zaštiti demokratičnog i pravednog društva za sve građane.

Razgovor će se održati u nedelju 19. novembra od 17:00. u galeriji Jevrejske opštine Beograd.

Nadamo se da ćeš nam se pridružiti u ovom zajedničkom naporu da se suočimo s antisemitizmom i promovišemo razumevanje i toleranciju.