Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu u nedelju 12. novembra održana je komemoracija jevrejskim borcima palim u ratovima za spas i ujedinjenje Otadžbine u ratovima od 1912-1919.

Kraj Spomenika poginulim jevrejskim ratnicima za spas, slobodu i ujedinjenje Otadžbine 1912–1919, na Jevrejskom groblju u Beogradu, venac su položili predsednik Jevrejske opštine Beograd Aron Fuks, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Aleksandar Albahari, delegacija Vojske Srbije, zamenica ambasadora Izraela u Srbiji Aleksandra Ben Ari, predsednik Jevrejske opštine Pančevo David Montijas, Predsednik Jevrejske opštine Novi Sad Mirko Štark. Ispred Jevrejske opštine Zrenjanin prisustvovalie su i venac položile Ljilja Popov, predsednica i Lidija Radin i Tatjana Milovančev. Venac je položila predsednica Jevrejske opštine Sombor Sandra Papo Fišer i predstavnik SUBNOR-a Srbije pukovnik u penziji Dragan Pantić.

Pomen stradalima govorio je Brane Popović. Hor Braća Baruh je izveo kompoziciju "Tamo daleko".

Prisutnima se obratio Aron Fuks, predsednik JO Beograd. Davor Salom je govorio o Jevrejima koji su se borili u Balkanskim i Prvom svetskom ratu. uputio Davidu Albali uz izraze zahvalnosti na

Komemoracija je održana uz počasni vod Vojske Srbije.