Nova godina drveća i nova sezona klubova je počela!

Preko 20-oro dece je zajedno sa svojim roditeljima došlo da zajedno obeležimo Tu Bišvat u prostorijama društvene sale u Sinagogi. Na meniju su bili smeh, igre i predstava koju su posle smišljanja deca izvela pred svojim roditeljima. Posle igre upoznavanja deca su probala i pogađala koje su suvo i sveže voće probali, posle čega su prešli na pravljenje predstave koju su roditelji velikim aplauzom pohvalili.

Dok su deca imala svoj program, roditelji su iskoristili vreme da se međusobno druže, popričaju, prisete svog detinjstva u zajednici, kao i da porazgovaraju o tome kakve bi programe želeli da vide za sebe i svoju generaciju. Nakon ovog neformalnog druženja, i roditelji su imali priliku da saznaju nešto novo o prazniku Tu bišvat, njegovom značaju, o tome šta Tora kaže o odnosu čoveka prema prirodi i svetu oko nas, kao i koja je veza između asparagusa i Tu bišvata.

U pratnji vaspitača Magdalene, Sare, Natalije, Dimitrija, Mateje, Jovana i Adama deca su se družila sa svojim starim a nekim i novim drugarima i čuli šta ih čeka u novoj sezoni.

Klubovi su podeljeni prema sledećim uzrastima:

Dečiji klub za decu uzrasta od 7-10 godina -vaspitači Magdalena, Sara i Natalija

Mlađi tinejdž klub za decu uzrasta od 11-14 godina - vaspitači Jovan i Adam

Stariji tinejdž klub za decu uzrasta od 15-18 godina - vaspitači Mateja i Dimitrije