U ponedeljak 8. aprila navršio se jedan vek od smrti Natalije Neti Munk, učesnice u brojnim ratovima za odbranu Srbije, žene sa najvećim odlikovanjima u Prvom svetskom ratu.

Ovim povodom održana je komemoracija na Jevrejskom groblju Beograd.

Venac je položio Aron Fuks, predsednik Jevrejske opštine Beograd sa prof. dr Zoricom Mršević, koja je govorila o životu i radu Natalije Neti Munk.

Davor Salom, član Memorijalne komisije Jevrejske opštine Beograd, govorio je molitvu. On je takođe u nastavku komemoracije najavio da će se krajem aprila održati Svečena akademija povodom obeležavanja 100. godišnjice od smrti Natalije Neti Munk.

Komemoraciji su prisustvovale predstavnice Kola srpskih sestara Danijela Krunić, predsednica i Milena Šećerović, kao i Vojislava Radovanović, direktorka Jevrejskog istorijskog muzeja i članovi Jevrejske opštine Beograd.

Natalija Neti Munk, rođena je 1864. godine u Beogradu, u jevrejskoj porodici Natana Tajtacaka, beogradskog zanatlije.

Za svoj dobrovoljni rad milosrdne sestre bolničarke Natalija Neti Munk, dobila je brojna priznanja i odlikovanja. Odlikovana je zlatnom i srebrnom Medaljom kraljice Natalije, dva puta Ordenom Svetog Save, Spomenicama svih ratova od 1885. do 1918. godine, Medaljom Crvenog krsta i Krstom milosrđa. Dobila je i najveće srpsko vojničko odlikovanje, Karađorđevu zvezdu s mačevima. 

Preminula je 8. aprila 1924. godine i uz velike počasti u prisustvu najviših oficira i generala i najznačajnijih ličnosti iz javnog i političkog života tog vremena, sahranjena na Jevrejskom groblju u Beogradu. List "Politika" je u najavi komemoracije pisala: "... danas u deset časova Natalija Munk mirno će leći u toplu grudu one zemlje koju je ona, ne samo iskreno ljubila, već kojoj se u punoj meri odužila..."