Nedelja 23. jun

20.00 Shira Utfila, specijalni gost Elad Gabay / Izrael, Srbija

21.30 The New Original Klezmer Ensemble / Italija


Cena ulaznice za oba koncerta je 1000 dinara.

Rezervacije i informacije: info@jkc.rs

Dođite da provedemo ove čarobne junske večeri zajedno pod noćnim nebom u bašti Dvorišta beogradske sinagoge. Uživaćemo u egzotičnim zvucima, prijatnoj atmosferi, kvalitetnoj muzici i teatru. "Melodije junskih večeri" gde se toplina letnjih noći susreće sa lepotom raznovrsnih tradicija i gde možete ćuti muzičare iz Maroka, Izraela, Italije i Srbije.

Nakon dvonedeljne pauze, vraćamo se 23. juna u 20.00 kada će svoj tradicionalni koncert održati bend koji ne treba posebno najavljivati "Shira Utfila". Ove godine pridružiće im se i specijalni gost iz Izraela Elad Gabay, kao i gost iz Indije Akash Bhatt.

Nakon Shira Utfila u 21.30, nastupa, ansambl iz italije " The New Original Klezmer Ensemble"

Instrumentalno vokalni ansambl koji čine pet muzičara osnovao je 1993. godine Davide Casali. Učestvovali su na svim važnim festivalima Klezmer muzike u Italiji, potpisuju muziku za nekoliko filmova i izdali su brojne albume.

Reč "klezmer" potiče iz Hebrejskog jezika i znači "instrument za sviranje". Klezmer muzika se vezuje za Jevreje koji su od 16. veka živeli na prostoru Istočne Evrope i od tada se, kao i u današnje vreme, izvodi na festivalima, proslavama i svadbama.