Juče (subota 11. februar) u okvru Moca Šabat druženja, u Jevrejskom kulturnom centru, otvorena je izložba posvećena Danilu Kišu, autorke Olje Krasić Marjanović. 

Uvodnu reč na otvaranju dao je Stefan Sablić, umetnički direktor Jevrejskog kulturnog centra a potom je izložbu otvorila autorka Olja Krasić Marjanović. Ona je govorila o životu Danila Kiša kao i o tome kako je izložba nastala.

"Iako je datum otvaranja izložbe pomeren nekoliko puta, stvari se dešavaju sa razlogom i u tom smislu njena postavka u februaru nosi izvesnu simboliku jer Kiš je rođen u februaru, 22. februara", kazala je autorka.

O Danilu Kišu i njegovom radu putem vido linka govorili su Filip David, Ivan Ivanji i Aleksandar Mandić. Svako od njih je anegdotama i manje poznatim stvarima iz Kišove biografije pokušao publici da približi Kišov lik i delo.

Jelisaveta Seka Sablić je govorila je dve Kišove pesme sa puno emocija i svojim nastupom ostavila snažan utisak na publiku.

Prikazan je film o Danilu Kišu a potom je Nikola Salaćanin izveo nekolika kompozicija na Jidišu.

Izložba je za posetioce otvorena 13. 15. 17. i 18. februara od 18 do 20 časova.

Izložba je prvobitno priređena u rađen u Galeriji Biblioteke grada Beograda povodom obeležavanja 70-godišnjice rođenja Danila Kiša. Građa o životu i stvaralaštvu Danila Kiša čuva se u Beogradu u Arhivu SANU. Celokupna dokumentacija, koja sadrži 4800 digitalizovanih rukopisa i daktilopisanih stranica, dokumenata i fotografija, korišćena je za istraživanje i realizaciju izložbe. Od obilja građe u vezi sa privatnim životom, literaturom i javnom delatnošću pisca napravljena je selekcija, da bi ponovo bilo rekonstruisano jedno veliko delo i jedna izuzetna biografija. Kao i svaka izložba koja ima dokumentarni karakter i ova samo naznačava i upućuje na važne tačke i momente piščevog života i stvaralaštva.