U ponedeljak 4. decembra, delegacija organizacije Netaim posetiće jevrejsku zajednicu Beograd. Tim povodom održaće se "Izraelsko veče u znaku Hanuka svetlosti i hrabrosti - Jevrejska zajednica u Beogradu sa Netaimom"

Veče u izraelskom prazničnom duhu Hanuke i podrške i solidarnosti sa Izraelom koji je u ratu. Na programu su radionice, kvizovi i zabavni deo, koji se bave temama kao što su simboli i istorija praznika Hanuka, kao i herojstvo u judaizmu i borba za očuvanje identiteta (judaizam protiv nametanja helenističke kulture).

Ovo veče će biti posvećeno sećanju na Ofira Libštajna i njegovu zaostavštinu. Ofir Libštajn je ubijen 7. oktobra u napadu Hamasa na Izrael. On je bio čovek od vizije, deo njegovog velikog dela bilo je i osnivanje Netaim projekta, koji za cilj ima jačanje duboke veze između Države Izrael i Jevreja u dijaspori. Paljenje sveća u duhu Hanuke posvetićemo sećanju na Ofira i vojnike izraelskih odbrambenih snaga, simbolišući večnost Države Izrael i jevrejskog naroda. Zajedno ćemo pevati Maoz cur i Hatikva himnu.

Širimo svetlost Ofira

Ofir Libštajn, koji je bio predsedavajući Regionalnog veća Šaar HaNegev, oduzet nam je 7. oktobra 2023. dok je branio svoj dom, svoj kibuc i zajednicu. Država Izrael izgubila je čoveka vizije i akcije, koji je neumorno radio na svim frontovima, u Izraelu i u svetu, čija je životna misija bila stvaranje veze između jevrejskih zajednica širom sveta. Međutim, Ofirovim odlaskom neće ugasnuti svetlost koju je širio! Mi - njegova porodica i oni koji su ga voleli, koji čuvamo njegovo nasleđe i uspomenu na njega - nastavićemo da širimo svetlost Ofira i delujemo u skladu sa njegovom vizijom. Učinićemo sve što možemo da promovišemo vrednosti koje je on zastupao, da ostvarimo svoje snove i da širimo svetlost i ljubav koja je bila u svim Ofirovim delima.

Više o Ofiru Libštajnu možete pogledati na sledećim linkovima:

In the memory of our beloved Chairman, leader and friend, Ofir Libstien

(11) Tom Sharon | Facebook